Suomalainen Taina kävelee Espanjasta Suomeen – 4 500 kilometriä 150 päivässä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa asuva suomalainen vaellusopas Taina Liekari on päättänyt kävellä Aurinkorannikolta Suomeen. Aiemmin hän on tehnyt jopa 800 kilometrin kävelyitä ja pyöräillyt 4 000 kilometriä Espanjan ympäri, mutta tuorein tempaus hakee näiden rinnalla vertaistaan. Noin 4 500 kilometrin matka Espanjasta Suomeen alkaa 13. helmikuuta ja kestää arviolta 150 päivää.

Reitti kulkee Espanjasta Ranskan, Saksan ja Ruotsin kautta. Pyörällä päästään – 49 päivässä Espanjan ympäri -teoksen aiemmin kirjoittanut Taina Liekari arvioi, että Aurinkorannikolta Suomeen tarvitaan noin kuusi miljoonaa askelta. Lenkkareita matkalla kuluu arviolta viisi paria. Päivässä matkaa taittuu noin 35 kilometriä, ja mukaan mahtuu myös lepopäiviä.

Kävely alkaa 13. helmikuuta Fuengirolassa sijaitsevalta Jeti’s Kebabilta. Voit seurata matkaa Instagramista tästä linkistä. Espanjassa Liekari on mukana Maratonvaellukset-someryhmässä, josta moni on päätynyt tekemään pitkiä patikoiteja.

– Moni on näinä aikoina löytänyt tiensä vaelluspoluille. Siellä tuntee itsensä vapaaksi kaikkien rajoitusten keskellä. Kävelyllä on tutkitusti paras liikuntamuoto ja sillä on paljon terveysvaikutuksia. Se parantaa mielialaa ja tuota hyvää mieltähän me nyt tarvitsemme. Extreme on nyt in, Taina Liekari kommentoi.