Tässä ovat suomalaisten suosikkimausteet – löytyvätkö sinun keittiöstäsi?

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Meiran maustetehtaan mukaan suola ja mustapippuri sekä erilaiset valmiit mausteseokset ovat suomalaisen keittiön kivijalka. Suosituimpia mausteita viime vuonna olivat kestosuosikit jauhelihamauste, grillausmauste, paprika ja kaneli.

– Suomalaiset ruuanlaittajat arvostavat maustamisen helppoutta erilaisten seosten avulla. Myydyimmät maustetuotteet ovat jauhelihamauste ja grillausmauste, mikä kertoo toisaalta mausteseosten helppoudesta, mutta myös jauhelihan suosiosta raaka-aineena. Broilerin maustamiseen tarkoitetut seokset ovat myös hyvin suosittuja. Erityisesti minua kuitenkin ilahduttaa se, että kalan maustamiseen tarkoitetut seokset ovat päässeet top-nousijoiden listalle, toteaa Meira mausteiden tuoteryhmäpäällikkö Juha Wathén.

Meiran tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista kokevat olevansa maustajina kokeilevia ja toinen puoli luottaa perinteisiin mausteisiin. Kokeilevia maustajia kokivat olevansa erityisesti nuoret ja perinteisiä taas vanhemmat ikäluokat.