Peking 2022: Suomalaiset kilpailevat tänään kumparelaskussa ja jääkiekossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pekingin olympialaisten kisatapahtumat käynnistyvät tänään suomalaisittain kumparelaskulla ja jääkiekolla. Suomalaisista ensimmäisenä tulessa ovat freestyle-laskijat Jimi Salonen, Olli Penttala ja Severi Vierelä kello 13:45 alkavassa kumparelaskun ensimmäisessä karsinnassa. Myöhemmin nähdään naisleijonien avausottelu Yhdysvaltoja vastaan.

– Eipä tässä mitään erityistä ole. Lumi on vähän eri tyylistä. Kuivan lumen kanssa joutuu vähän miettimään, että saa tarpeeksi vauhtia. Kyllä tuossa alettiin jo katselemaan vähän voiteita, että millä lähtisi paremmin luistamaan, kumparelaskussa kolmansiin olympialaisiinsa osallistuva Jimi Salonen toteaa.

Naisleijonat saa kello 15:10 avausvastustajakseen jo ennakkoon kovaksi tiedetyn Yhdysvaltojen joukkueen. Päävalmentaja Pasi Mustonen kuvaa joukkueen tunnelmia odottavaksi ja jossain määrin jännittyneeksi. Joukkueen kokenut kapteeni Jenni Hiirikoski on jo neljänsissä olympialaisissaan ja kuvaa joukkuetta hyväksi sekoitukseksi, kun mukana on pelaajia kokeneista konkareista ensikertalaisiin.

– Joukkue on hyvä sekoitus ja tietyllä tavalla jatkumo syksyn MM-kisoista. Meillä on tosi nälkäinen porukka kasassa ja paljon uusia ensikertalaisia näin olympiatasolle. Hyvä nippu. Hyvä henki on ollut porukassa ja tosi hyviä treenipäiviä on ollut. Tunnelma tiivistyy kohti avausottelua.

– Kaukaloon luistelee maailman parhaimmisto ja pelit tulevat olemaan sen mukaisia. Kaikki ovat varmasti yhtä innoissaan näistä peleistä ja odottavat, että päästään kaukalon puolelle vääntämään.

https://www.instagram.com/p/CZbPkQyMsz6/

https://www.instagram.com/p/CZUgjjhLUdX/