Lääkärin sanat saivat aikaan muutoksen – mies laihdutti puolet painostaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Länsi-Virginia on maan lihavimman väestönosan asuinpaikka. Yksi alueen asukkaista on James Robertson, jolle lääkäri lausui kohtalokkaat sanat kaksi vuotta sitten. Robertsonilla oli esidiabetes.

Oma terveys oli motivaattorina elämänmuutokseen, jonka ansiosta James Robertson laihtui puolet painostaan. Hän oli lihavimmillaan 200 kiloa painava, kun hän kahdessa vuodessa laihdutti sataan kiloon. Hänellä on yksinkertainen neuvo kaltaisilleen, kuinka motivaatio pysyy kohdillaan laihdutusurakan edessä.

– Sinun täytyy oppia rakastamaan itseäsi ja hyväksymään se, missä olet nyt. Sen jälkeen voit kuvitella itsesi uuteen elämään ja missä haluat olla seuraavaksi. Tavoite saavutetaan pienin askelin ja jokaista etappia on syytä juhlia, Robertson kertoo.