HS: Linnanmäen klassikkopeli huutokaupattiin – viihdytti huvipuistovieraita 80-luvulta saakka

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Huvipuisto Linnanmäen pelimaailman Tykinkuulat-peli viihdytti kilpailuhenkisiä asiakkaita lähes 40 vuoden ajan. Nyt myös Euro Ball -nimellä tunnettu peli on kuitenkin vaihtanut Helsingin sanomien mukaan omistajaa.

Tykinkuulat-pelissä pelaaja kisailee palkinnoista ampumalla tykillä palloja pistereikiin. Peliä kaupattiin Huutokaupat.com-palvelussa, ja sen myyntihinta kohosi lopulta 1 050 euroon. Huutokauppa päättyi tammikuun lopussa.

Linnanmäen pelitoiminnan päällikkö Heidi Pernan mukaan peli oli tullut huvipuistossa elinkaarensa päähän. Vuonna 1983 huvipuistossa käyttöön otetun pelin valmistaja oli jo lopettanut toimintansa, ja varaosien hankkiminen oli haastavaa. Pelin osti huvipuistopelejä vuokraava suomalaisyritys.

Tykinkuulat korvataan Pernan mukaan uutuuspelillä. Linnanmäki paljastaa tilalle tulevan pelin lähempänä huvipuistokauden avausta.