Läpimurto! Suomalainen A.J. Annila ohjaa HBO Maxin ensimmäisen suomalaissarjan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu on tiedottanut tilanneensa ensimmäisen suomalaisen sarjansa. Sarjan ohjaa AJ Annila, joka tunnetaan muun muassa useita Jussi-palkintoja voittaneesta elokuvasta Ikitie.

ID-työnimellä tuotannossa oleva sarja sijoittuu taiderikosten maailmaa. Sarjassa taidehuijauksia tutkiva Emma soluttautuu tukholmalaiseen huutokauppakamariin selvittääkseen yrityksen yhteyksiä Blanko-nimiseen rahanpesijään. Emma esiintyy Annika-nimisenä bilettävänä seurapiirihenkilönä, minkä seurauksena hänen persoonansa muuttuu.

Sarjan ovat luoneet Helsinki-Filmi -yhtiölle Aleksi Bardy ja Mia Ylönen. Ohjaaja Annila tunnetaan Ikitien lisäksi muun muassa Nyrkki-sarjasta ja kauhuelokuvasta Sauna. Hän on myös ohjannut yhden HBO:n Eristyksissä-antologiasarjan jaksoista.

– A.J. Annila on maailmanluokan ohjaaja. Ohjattuaan kansainvälisen vakoojatrillerin Nyrkki hän on luonnollinen valinta sarjalle, joka on visuaalisesti kunnianhimoinen ja jossa on jännittävä, koko ajan avautuva ja hahmolähtöinen tarina, Brady kuvailee Variety-lehden mukaan.