Lähes 500 metriä pitkä silta räjäytettiin Saksassa – hurja näky videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksan Rindorfissa todistettiin viikonloppuna hurjaa näkyä. 485 metriä pitkä ja 70 metrin korkea moottoritiesilta räjäytettiin sunnuntaina kello 11 paikallista aikaa.

55 vuotta vanha silta räjäytettiin uuden moottoritiesillan tieltä. Koska uusi silta oli jo rakennettu vanhan vierelle, täytyi räjäytystoimissa noudattaa erityistä tarkkuuta ja varovaisuutta. A45-autobahnin uusi silta vihittiin käyttöön joulukuussa.

Sillan räjäyttämisen yhteydessä rikottiin ennätys, sillä DW-uutissivuston mukaan Saksassa ei ole koskaan aikaisemmin räjäytetty yhtä korkeaa siltaa. Räjäytystoimet houkuttelivat paikalle runsaasti tapahtunutta sivusta seuranneita ihmisiä. Näky myös ikuistettiin viraalina sittemmin levinneiksi videoiksi.