Roope Salminen antoi alkoholismille kasvot ja auttaa nyt muita: ”Alkoholisti voi näyttää miltä vaan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Muusikko, juontaja ja näyttelijä Roope Salminen kertoi taannoin avoimesti olleensa alkoholisti. Hän kertoi viettäneensä vuosia siten, että ilman alkoholia ei mennyt päivääkään. Roope pani korkin kiinni reilut kaksi vuotta sitten, eikä ole sitä sen jälkeen avannut. Sen sijaan hän on kertonut kokemuksistaan avoimesti ja siinä samalla tullut auttaneeksi monia muita samassa tilanteessa olevia ihmisiä. Nyt Salminen avautuu sosiaalisessa mediassa tilanteestaan.

– Meillä ei oo tarpeeksi edustusta alkoholismille, joka on ARKISTA ja PIILOSSA niin kuin mun oli. Jälkikäteen oon kuullut, että jotkut työnantajat ovat haistaneet viinan mussa kun oon tullut aamupalavereihin ja työkaverit kuulleet lonkeron sihauksen vessasta kesken kuvauspäivän, mutta koska en vaikuttanut alkoholistilta niin antoivat asian olla. kerroin tarinani kertoakseni, että alkoholisti voi näyttää miltä vaan ja olla missä asemassa vaan, Roope Salminen kirjoittaa.

– Kuluneen vuoden aikana mulle on tullut käsittämätön määrä vertaiskokemuksia, avunpyyntöjä, neuvoja ja Henrin kaltaisia tarinoita. Myös erittäin surullisia kohtaloita – tyyppejä joista kuuluu viikko kerrallaan, tapahtuu aina uusi retkahdus ja sitten yhteydenpito hiljenee. Jos joku teistä lukee tän niin ei tarvii hävetä – retkahtaminen kuuluu tautiin ja oon täällä edelleen, Salminen jatkoi.