Ystävänpäivä tulee – Suomen romanttisin ravintola äänestettiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalainen ravintola- ja ruokamedia Toptaste on kysynyt lukijoiltaan kotimaamme romanttisinta ravintolaa. Kuten aiemminkin, on listalle päässyt isoimpien kaupunkien ravintoloita. Mikä tekee ravintolasta romanttisen?

Joillekin riittää valkoiset pöytäliinat ja kynttilät, toisille makunystyröitä kutkuttava maistelumenu ja osa haluaa parasta mahdollista palvelua. Romanttista voi olla myös oma rauha ja yksityisyys tai upeat maisemat. Usein legendaariset ja pitkän perinteen ravintolat ovat oivia romanttisen illallisen nauttimiseen. Niihin kannattaa kuitenkin tehdä pöytävaraus.

– Ennenkin Toptasten listauksiin yltänyt Ravintola Kappelin vetovoimalla on pitkät perinteet. Espan puiston kauneus, lasiverannan avaruus, rakennuksen arvokas olemus ja moderni keittiö ovat valmiina tämän päivän asiakkaille. Kappelin salissa on tunnelmaa pariskunnille ja puitteet suuremmille seurueille, Toptaste uutisoi, mutta muistuttaa, että Kappeli on kiinni toukokuuhun saakka remontin vuoksi.

1. Ravintola Kappeli, Helsinki2. Trattoria Seurahuone, Lahti3. Periscope, Tampere4. Ravintola Näsinneula, Tampere5. Kissanviikset, Jyväskylä6. Ravintola Figaro, Jyväskylä7. Kaskis, Turku8. Tiiliholvi, Tampere9. Pöllöwaari, Jyväskylä10. Viikinkiravintola Harald, useita paikkoja