Pohjois-Korea varasti miljoonien edestä kryptovaluuttaa – käytti rahat ohjuksiin

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Pohjois-Korea on YK:n mukaan varastanut kryptovaluuttaa kymmenien miljoonien eurojen edestä. BBC:n mukaan maan uskotaan käyttäneen rahat ohjusohjelmansa rahoitukseen.

Vuosien 2020 ja 2021 aikana tehdyissä kyberhyökkäyksissä varastettiin kryptovaluuttaa yli 50 miljoonan dollarin, eli noin 43 miljoonan euron edestä. Kyseessä on YK:n tutkijoiden mukaan tärkeä rahoituslähde Pohjois-Korean ohjelmalle, jossa kehitetään ydinaseita ja ballistisia ohjuksia. Kyberhyökkäysten kohteina olivat kryptovaluuttapörssit Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa.

Chainanalysis-tietuturvayhtiö raportoi taannoin Pohjois-Korean saattaneen kerätä viimevuotisissa kyberiskuissaan kryptovaluuttaa jopa 400 miljoonan dollarin edestä. Pohjois-Korean kerrotaan jatkaneen ydinaseiden ja ballististen ohjusten kehittelyä YK:n vastatoimista huolimatta.