Rengas jumissa krokotiilin kaulan ympärillä vuosikausia – pelastettiin viimein

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Indonesian Sulawesissä on saattanut törmätä viime vuosina erikoiseen näkyyn. Saarella elävän krokotiilin kaulan ympärillä oli kuuden vuoden ajan jumissa moottoripyörän rengas. Nyt rengas on viimein irrotettu.

4,5 metriä pitkästä krokotiilinaarasta tuli Palun kaupungin asukkaille jopa ikoniseksi kuvailtu näky. Viime aikoina rengas vaikutti kiristyneen matelijan kaulalla, ja eläimen pelättiin tuhketuvan. Eläintä yritettiin pelastaa vuosien varrella tuloksetta muun muassa australialaisen krokotiilipaimen Matthew Wrightin toimesta.

Tammikuussa lintujen pyydystämiseen erikoistunut 35-vuotias Tili kuuli krokotiilista muutettuaan seudulle. Hän onnistui pyydystämään kotinsa lähellä liikkuneen krokotiilin houkuttelemalla sen ansaan houkutuslinnun avulla. Tili sahasi kahden ystävänsä avustuksella renkaan auki.

Renkaasta vapautunut krokotiili vapautettiin lopulta takaisin luontoon. NPR-uutissivuston mukaan tiedossa ei ole, kuinka rengas alun perin päätyi krokotiilin ympärille.