Suomalaisyhtiö kehitti huurtumattomat silmälasit – kasvomaskien käyttöön helpotusta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Silmälasien huurtuminen on erityisesti talvisin tuttu haaste siirryttäessä kylmästä ulkoilmasta sisätiloihin. Kasvomaskien käytön myötä silmälasien huurtumisongelma on tullut aiempaakin ajankohtaisemmaksi ja ympärivuotiseksi. Nyt suomalainen silmälasilinssien valmistaja Piiloset tuo markkinoille uutta tekniikkaa linssien pinnoittamiseen, joka ratkaisee yleisen huurtumisongelman.

– Jatkossa voimme tarjota silmälasien huurtumisongelmaan ratkaisun pinnoittamalla asiakkaan optikolta tilaamat linssit. Uusi tekniikka on huomattavasti toimivampaa ja vaivattomampaa kuin huurteenestoaineiden käyttö, jolla linssien päälle jää kalvo, kertoo Piilosetin Optiikan kehitys- ja myyntijohtaja Tomi Korhonen.

Pysyvästi linssissä oleva pinnoite ei heikennä silmälasilinssin optisia ominaisuuksia. Pinnoite rikkoo vesimolekyylit linssin pinnalle, jolloin näkyvää höyrystymistä ei pääse muodostumaan. Näkymätön nestemäinen kalvo haihtuu lasien pinnalta ilman, että näkyvä huuru häiritsee näkemistä. Ulkoa sisälle liikkuvat ammattiryhmät, esimerkiksi trukkikuskit, hyötyvät ominaisuudesta erityisesti.

– Piilosetin OLOlinsseissä on jokaiseen laatu- ja hintaluokkaan sopivia vaihtoehtoja, jotka valmistetaan Suomessa. Tavoitteena on tarjota laadukkaita ja yksilöllisiä linssejä kaikkiin käyttötarkoituksiin ja elämäntilanteisiin. Huurtumattomat linssit sopivat erityisen hyvin esimerkiksi urheiluun tai työntekoon kylmissä olosuhteissa, joissa oikein toimivat linssit lisäävät myös turvallisuutta, Korhonen jatkaa.