Snoop Dogg osti legendaarisen räppiyhtiön – julkaissut myös tähden omia levyjä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hiphop-tähti Snoop Dogg on ostanut legendaarisen Death Row Records -levymerkin. Viime vuonna 30 vuotta täyttänyt levy-yhtiö tunnetaan muun muassa tähden oman uran käynnistämisestä.

Snoop Dogg osti Death Row Records -brändin MNRK Music Groupilta. Myyntihintaa ja kauppojen yksityiskohtia ei ole The Hollywood Reporter -lehden mukaan tuotu julki. Snoop Dogg kertoo tiedotteessa olevansa innoissaan voidessaan omistaa ikonisen ja kulttuurillisesti merkittävän brändin.

Death Row Recordsin perustivat Suge Knight, Dr. Dre, Dick Griffey ja The D.O.C. Yhtiö on julkaissut muun muassa Tupac Shakurin, Dr. Dren ja Nate Doggin albumeita. Myös Snoop Doggin klassikoksi muodostunut debyyttisoololevy Doggystyle julkaistiin levy-yhtiön toimesta.

Snoop Dogg jätti Death Row Recordsin vuonna 1998. Yhtiö hakeutui konkurssiin vuonna 2006, minkä jälkeen alun perin gangsta rapista tunnettu Death Row -brändi on ollut muun muassa leluyhtiö Hasbron omistuksessa.