Koli valittiin vuoden matkailualueeksi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen matkailualan toimijat valitsevat vuosittain vuoden matkailualueen. Vuoden matkailualue 2021 -kunniatittelin on saanut Pohjois-Karjalan maakunnassa sijaitseva Koli.

Vuoden matkailualueen valintaan vaikuttavat neljä kriteeriä. Ne ovat yöpyvien matkailijoiden määrän kasvu, viipymisen piteneminen, vähäinen vaihtelu sesonkien välillä ja majoitusmyynti suhteessa asukaslukuun. Kehitystä verrataan alueiden edellisvuosien tilanteeseen.

Koli sai tuoreessa vertailussa 86,1 pistettä yhteensä sadasta mahdollisesta. Kolilla matkailijoita houkuttelevat muun muassa laskettelurinteet, hiihtoladut, kansallispuistot ja mökkimajoitus.

Toiselle sijalle nousi Jämsä 78,5 pisteellä ja kolmanneksi Pelkosenniemi 78,2 pisteellä. Matkailijamäärän kasvun kunniakirjan sai Pudasjärvi, jossa rekisteröityihin majoitusliikkeisiin saapui jopa 92 prosenttia enemmän matkailijoita kuin vuonna 2020. Kunniakirjan matkailijoiden viipymän pitenemisestä sai puolestaan Hanko.