Lapin poliisi varoittaa heikosta jäästä – poliisin moottorikelkka upposi jäihin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jäät voivat olla etenkin kevättalvesta arvaamattomia. Kestävältäkin näyttävä jää saattaa pettää arvaamattomasti ja nopeasti sen pinnalla liikkuvan alta. Nyt Lapin poliisi onkin muistuttanut jäällä liikkuvia mahdollisesta vaarasta omalle kohdalle sattuneen yllätystilanteen vuoksi.

Lapin poliisilaitoksen kerrotaan suorittaneen Rajavartiolaitoksen kanssa maastoliikennevalvontaa 10. helmikuuta Pellon Jolmanputaan sillan ympäristössä. Valvonnan osalta kaikki oli kunnossa, mutta tehtävästä palatessa jää petti poliisin moottorikelkan alta. Tämän seuurauksena kulkuneuvo vajosi veteen.

Tapahtuneessa ei poliisin mukaan aiheutunut vaaratilannetta. Jolmanputaan sillan ympäristö ei ole virallinen kelkkareitti, ja se onkin onnettomuuden jäljiltä merkitty vaaralliseksi. Lapin poliisilaitos muistuttaa etenkin kelkkailijoita varmistamaan, että jäällä on turvallista liikkua.