Petetty realitytähti palkkasi yksityisetsivän – tarkastaa ihmisten taustoja ennen tutustumista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Realitytähti Lala Kent on menettänyt uskonsa ihmisiin. Hän oli kihloissa Randall Emmettin kanssa ja koko suhde perustui valheelle. Mies huijasi naista kolmen vuoden ajan, kunnes jäi kiinni uskottomuudesta. Heille syntyi vuosi sitten Ocean-niminen tytär.

Nyt Lala Kent kertoo, että on palkannut itselleen yksityisetsivän. Henkilön tehtävänä on tehdä taustaselvityksiä. Kent tunnustaa, että hänen on vaikea luottaa ihmisiin, joten ammattilaisen apu on tarpeen. Ideana on, että turvallisuusalan ammattilainen tarkastaa etukäteen, löytyykö henkilön taustoista jotain epäilyttävää tai salaamisen arvoista.

– En koskaan enää päästä elämääni ketään ilman perusteellista taustaselvityksen tekemistä. Haluan tietää ihmisen taloustilanteen, perheen historian ja kaiken mihin hän on sekaantunut. Kaivan syvältä, Kent kertoo Amazonin podcastissa ja paljastaa palkanneensa oman yksityisetsivän tehtävään.

Yhdysvalloissa hyödynnetään yksityisetsiviä yhtä usein kuin muitakin palveluja tai konsultteja. Suomessa yksityisetsivät työskentelevät yleensä poliisihallinnon luvat omistavan vartiointiliikkeen palveluksessa. Yksityisetsiviä pidetään salaperäisinä, mutta yksinkertaisimmillaan kyseessä on nykyaikaisiin tutkimusmenetelmiin ja tiedustelutapoihin erikoistunut turvallisuusalan ammattilainen, jonka yksityiset henkilöt, yritykset ja muut yhteisöt voivat palkata suorittamaan luottamuksellisia tutkimuksia puolestaan.