Englannin vanhimmaksi nimetty pubi lopettaa – oli toiminnassa yli 1 200 vuoden ajan

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian St. Albansissa sijaitse Ye Olde Fighting Cocks on nimetty Iso-Britannian vanhimmaksi pubiksi, vaikka tittelin virallisuus on kiistanalainen. Pubin henkilökunnan mukaan taverna on ollut toiminassa vuodesta 793 saakka, eli yli 1 200 vuoden ajan.

Nyt Ye Olde Fighting Cocks on sulkemassa ovensa. Pubia johtaneen Christo Tofallin mukaan syynä ovat taloudelliset vaikeudet, eikä toimintaa kyetä yrityksistä huolimatta jatkamaan.

– Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet ennennäkemättömiä palvelualalle. Ne ovat lyöneet maihin kaikki meidät, jotka ovat yrittäneet pitää huolen tämän palkintoja voittaneen pubin toimimisesta tulevaisuudessa, Tofalli kuvaili tiedotteessa.

Tofallin mukaan pubin talousvaikeudet alkoivat jo ennen koronaa, mutta pandemia-aika oli viimeinen naula ravintolan arkun kanteen. CNN-uutissivuston mukaan rakennuksen omistava Mitchells & Butlers on kuitenkin kertonut, että Ye Olde Fighting Cocks saatetaan avata jälleen tulevaisuudessa uuden omistajan johdolla.