Hätäkeskuspäivystäjä piilotti kameran poliisiaseman pisoaariin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Pennsylvaniassa hätäkeskuspäivystäjänä työskennellyt 49-vuotias John Logan on salakuvannut virtsalla käyviä poliiseja Pohjois-Versaillesin poliisiaseman saniteettitiloissa. Hän piilotti pienen piilokameran pisoaariin.

Pittsburghin esikaupunkialueella sijaitsevan poliisiaseman pisoaariin piilotettu kamera oli kuvannut miehiä, kun he riisuivat housujaan ja suorittivat tarpeitaan. Kamera oli 1,5 tuumaa pitkä, pieni SD-kortillinen ja valkoiseen suojukseen kääritty kapistus. Kamera oli maalattu valkoisella maalilla, jotta se ei erottunut posliinista niin herkästi.

Poliisi huomasi omituisen esineen pisoaarin vasemmassa yläkulmassa joulukuun lopulla. Kaikki aseman poliisit menivät katsomaan kapistusta. Myös työvuorossa samassa rakennuksessa ollut hätäkeskuspäivystäjä Logan kuuli kameran paikantumisesta ja hän lähti vesssaan selittäen pakottavaa tarvetta.

Kyseessä oli yhden hengen wc, jonne ei ollut ulkopuolisilla pääsyä. Loganin kerrottiin viettäneen vessassa useita minuutteja. Poliisit huomasivat hänen käyntinsä jälkeen, että SD-muistikortti oli kadonnut kamerasta. Loganin sormenjäljet olivat kamerassa.

Loganin asuntoon suoritettiin kotietsintä ja sieltä löydettiin samanlainen piilokamera kuin pisoaarista. Samalla löydettiin useita muistitikkuja makuuhuoneesta. Tikuilla oli runsaasti kuvausmateriaalia vessassa käyneistä poliiseista, joista osa on tunnistettu, The Smoking Gun uutisoi.