Ruoan verkkokauppa Oda aloitti toimintansa – ensimmäinen uusi ruokakauppa Suomessa 20 vuoteen

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Norjalainen ruoan verkkokauppa Oda aloitti toimintansa Suomessa 31. tammikuuta. Toiminta rajoittuu alkuun Helsinkiin, Espooseen, Vantaaseen ja Kauniaisiin. Kyseessä on ensimmäinen uusi ruokakauppa Suomessa vuoteen.

Odalla ei ole lainkaan kivijalkaliikkeitä, vaan kaikki ostokset tilataan kotiin mobiilisovelluksella. Toimitusmaksut ovat kolmen kuukauden ajan uusille tilaajille ilmaiset yli 40 euron ostoksista. Alle 40 euron ostoksiin lisätään 2,90 euron pienten tilausten toimituskulut.

– Me Odalla teemme viikon ruokaostosten tilaamisesta kotiovelle niin helppoa ja edullista, ettei ruoan verkkokauppa ole jatkossa enää vain harvojen herkkua. Kotiinkuljetuksen hinta on ollut yksi isoimmista kynnyskysymyksistä, sillä siitä on joutunut Suomessa maksamaan tuntuvaa noin 10 euron lisämaksua tuotteiden päälle, Oda Suomen toimitusjohtaja Tobias Niemi kertoo tiedotteessa.

Nopeasti kansainvälistyvä Oda aloitti toimintansa Norjassa vuonna 2013. Yhtiön mukaan myytävästä ruoasta ja käyttötavarasta yli 80 prosentin alkuperä- tai valmistusmaa on Suomi. Ketjulla on ensimmäisenä verkkokauppana valikoimissaan muun muassa helsinkiläisen Lihakauppa Roslundin tuotteita.