Korona ei kurittanut McDonald’sia – teki myyntiennätyksen Suomessa

Ruoka · Tim Isokivi

Korona-aika on koetellut monia ravintoloita, mutta yhdysvaltalaisen McDonald’s-ketjun tapauksessa tilanne vaikuttaa olevan päinvastainen. Suomen McDonald’s teki vuonna 2021 uuden myyntiennätyksen. Myyntiluku oli ketjun kaikkien aikojen korkein.

Suomen McDonald’sin verollinen kokonaismyynti kohosi viime vuonna 243 miljoonaan euroon. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 11,3 prosenttia. Yhtiön mukaan McDonald’s oli myyntituloksella mitattuna Suomen suurin pikaruokaketju toista vuotta peräkkäin.

– Myynnin lisäksi asiakaskokemuksemmekin kehittyi positiivisesti, vaikka vuotta leimasivat edelleen koronapandemia ja sen aiheuttamat poikkeusolot. Se kertoo yrittäjiemme ja työntekijöidemme kovasta työstä ja sitoutumisesta McDonald’siin ja sen asiakkaisiin, Suomen McDonald’sin toimitusjohtaja Olli Johansson kertoi tiedotteessa.

Suomessa on tällä hetkellä 67 McDonald’s-ravintolaa. Viime vuonna uusia ravintoloita avattiin Vaasaan, Nokialle ja Seinäjoelle. Tänä vuonna uusia toimipisteitä suunnitellaan avattavaksi Turun Skanssiin, Saloon ja Tornioon.