Lähes 3 000 amerikkalaista vuodessa sairaalaan pizzan takia

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pizza on ympäri maailmaa rakastettu herkku, mutta joskus italialainen suosikkiruoka voi aiheuttaa tavalla tai toisella jopa vaarallisia tilanteita. Vuonna 2020 jopa lähes 3 000 Yhdysvaltojen asukasta joutui sairaalaan pizzaan liittyvistä syistä.

Erikoisen nippelitiedon paljasti Yhdysvaltojen kulutustavaroiden turvallisuutta käsittelevä CPSC-komitea. Se paljasti luvun Twitterissä 10. helmikuuta, joka tunnetaan Yhdysvalloissa kansallisena pizzapäivänä.

CPSC:n mukaan kaikki sairaalakäynnit eivät suoranaisesti johtuneet pizzasta. Sairaalahoitoon johtaneisiin vammoihin luketui muun muassa pizzaleikkurista saatuja viiltohaavoja, pizzalaatikoiden nostelusta tai pizzataikinan valmistamisesta aiheutunutta lihasrasitusta, pizzan kuljetuksen aikana tapahtuneita onnettomuuksia ja pizzauunien aiheuttamia palovammoja.