Odottamaton näky videolle – kokonainen lintuparvi putosi maahan taivaalta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Meksikon Cuauhtémocissa todistettiin 7. helmikuuta odottamatonta näkyä. Kokonainen parvi muuttolintuja putosi yllättäen maahan taivaalta. Näky ikuistui viraalina levinneeksi ja runsaasti spekulaatiota herättäneeksi videoksi.

Valvontakameran ikuistamalla videolla asuinalueen yläpuolella lentäneet keltahupputurpiaalit putoavat yllättäen suurena massana alas. Useimmat linnut toipuivat putoamisesta ja kykenivät jatkamaan matkaansa, mutta kaupungin kaduilla nähtiin myös kuolleita lintuja.

Keltahupputurpiaalit muuttavat talvehtimaan Kanadasta ja Yhdysvalloista Meksikoon ja palaavat pohjoiseen kevään saapuessa. Oudon ilmiön on epäilty johtuneen muun muassa alueen voimakkaista ilmansaasteista. Brittiläinen ekologi Richard Broughton puolestaan kertoo The Guardian -lehdelle uskovansa lintujen pudonneen maahan väistäessään yläpuolelta hyökännyttä petolintua.