Vuoden 2022 kansainväliset keittiötrendit – nämä ovat nyt kovinta huutoa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat innostuneet panostamaan aiempaa enemmän omaan kotiin. Keittiö on kodin sydän ja sen aseman uskotaan vain vahvistuvan tulevaisuudessa. Kurkistimme yhdysvaltalaisiin keittiötrendeihin, jotka saattavat rantautua lähiaikoina myös Suomeen.

Älykkäät astianpesukoneet ovat pakkohankinta uuteen keittiöön. Syynä on koneen kyky poistaa ja tuhota bakteereja aikakautena, jolloin tartuntataudeista on tullut koko maailmaa hallitsevia. Keittiön pitkiin ja korkeisiin kaappeihin asennetaan sen sijaan vetolaatikoita, jolloin jokainen neliösentti otetaan käyttöön.

Väreistä luonnonmukaiset sävyt jatkavat trendissä yhdessä messingin kanssa, mutta mukaan tulevat myös hailakat pastellisävyt, kuten mintunvihreä tai vaaleanpunainen. Ikkunoissa on ruutuja ja niitä voidaan käyttää myös keittiössä tilanjakajina. Suuret ikkunat ja lasiovet mahdollistavat myös sen, että keittiö jatkuu sujuvasti terassille tai on osa pihaa.

Välitilan laatat asennetaan vaakatason sijaan pystyyn etenkin, jos ne ovat suorakulman muotoisia. Jokaisesta keittiöstä olisi tätä nykyä löydyttävä myös elektroniikkalaitteiden latauslaatikko. Tällöin puhelimet ja piuhat eivät pyöri keittiön pöydillä ja laskutasoilla. Sen sijaan kodinkoneet saavat nyt näkyä ja olla esillä, jotta niitä tulee myös käytettyä.