Koululaiset laskivat merille miniveneen Yhdysvalloissa – selvisi Norjaan yli vuotta myöhemmin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisen koulun oppilaiden vesille laskema minivene on löytänyt tiensä Eurooppaan saakka. Vene matkasi Atlantin halki 462 vuorokaudessa.

New Hampshiren Rye Junior High School -yläasteen oppilaat valmistivat GPS-laitteella varustetun pienen veneen ja laskivat sen vesille lokakuussa 2020. GPS-signaali hävisi viime vuoden syyskuussa, mutta tammikuun lopussa se ilmestyi jälleen kartalle. Rye Riptides -vene oli signaalin löytymisen aikaan Norjan rannikon tuntumassa.

Rye Riptiden löysi pian norjalainen Karel Nuncic, joka oli retkeilemässä asumattomalla saarella Somolan lähellä. Hän vei veneen kouluunsa. Rye Riptide oli hieman vahingoittunut matkan aikana, mutta sen mukana olleet kirjeet, valokuvat ja helyt olivat säilyneet ehjinä.

Norjalaiskoulun oppilaat aikovat NPR-uutissivuston mukaan kirjoittaa New Hampshiressä sijaitsevan koulun oppilaille kirjeen. Kahden maan lapset pääsevät myös tapaamaan toisensa videopuhelun välityksellä.