Yhdysvaltojen Euroviisut alkavat maaliskuussa – juontajina Snoop Dogg ja Kelly Clarkson

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaiset saavat pian oman versionsa Euroviisuista. Euroopassa jo vuodesta 1956 lähtien järjestettyyn Eurovision Song Contestiin perustuvassa American Song Contest -laulukilpailussa voitosta kilpailee artisteja kaikista maan 50 osavaltiosta.

American Song Contestin juontajina toimivat räppäri Snoop Dogg ja American Idol -kilpailusta kuuluisaksi tullut laulaja Kelly Clarkson. Amerikan viisuissa yhteensä 56 esiintyjää ottaa toisistaan mittaa kahdeksan viikon aikana. Kilpailu huipenee 9. toukokuuta, eli juuri ennen Euroviisujen semifinaaleja järjestettävään finaaliin.

– Olen Euroviisujen fani ja rakastan niiden konseptia. Olen innoissani saadessani tuoda tämän musiikki-ilmiön Amerikkaan, Kelly Clarkson kuvaili juontopestiä Deadline-sivuston mukaan.

American Song Contestin ensimmäinen osa esitetään Yhdysvalloissa NBC-kanavalla 21. maaliskuuta. Laulukilpailu esitettään Suomessa Yle TV 2 -kanavalla ja Yle Areenassa.