Alec Baldwinin vahingonlaukaus – leski haastoi näyttelijän oikeuteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalaisen Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtui taannoin kohtalokas virhe, kun Hollywood-tähti Alec Baldwin ampui vahingossa 42-vuotiaan kuvaajan Halyna Hutchinsin kuoliaaksi. Nyt Hutchinsin perhe on haastanut Baldwinin oikeuteen ampumisesta.

Halyna Hutchinsin perhe on esittänyt oikeudessa animaation nimeltään Killing of Halyna Hutchins on the set of ”Rust”, jossa käydään elokuvakuvauksissa tapahtunut onnettomuus läpi jokaista yksityiskohtaa myöten.

– Syyllisiä on monia, mutta herra Baldwin oli henkilö, joka piti asetta. Ilman hänen ampumistaan ​​Halyna Hutchins ei olisi kuollut, sanoi Hutchinien perheen asianajaja Brian Panish lehdistötilaisuudessa Los Angelesissa New York Postin mukaan.

Aseessa piti olla paukkupatruuna. Baldwinia syytetään ampumisesta. Luoti lävisti ja tappoi Hutchinsin, ja osui sen jälkeen ohjaaja Joel Souzaa solisluuhun. Tämä tapahtui viime vuonna New Mexicossa 21. lokakuuta. Baldwin ja kuvausten aseasiantuntija Hannah Gutierrez-Reed lähettelivät sähköposteja aseesta ennen kuvauksia, ja Baldwin toivoi isompaa asetta kuin hänelle oli suunniteltu.

Näyttelijä ei myöskään osallistunut aseen käsittelykurssille ennen kuvauksia. On arvioitu, että joku on tuonut aidon luodin paukkupatruunoiden joukkoon. Baldwin on puolestaan väittänyt, että ei edes vetänyt liipaisimesta.