Isä halusi vähentää lastensa ruutuaikaa – katkaisi koko kylän internetin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni vanhempi pyrkii rajoittamaan lastensa ruutuaikaa, mutta eräs perheenisä päätyi rajoittamaan samalla kokonaisen kylän internetin käyttöä. Häntä saatta uhata teosta jopa vankeustuomio ja tuntuva sakkorangaistus.

Ranskalainen perheenisä asensi kotiinsa monitaajuuksisen häirintälaitteen, jonka tarkoituksena oli estää hänen lastensa pääsyn internetiin. Häirintälaite oli kuitenkin niin tehokas, että se esti internet-yhteyden myös monilta muilta lähialueiden asukkailta. Asia selvisi lopulta viranomaisille naapureiden tehtyä lukuisia valituksia oudoista internet-katkoksista.

Gizmodo-sivuston mukaan perheenisä myönsi käyttäneensä häirintälaitetta, mutta kertoi vain halunneensa katkaista sillä verkon yöaikaan. Häirintälaitteet ovat Ranskassa ja monissa muissa maissa laissa kiellettyjä. Miestä saattaa odottaa teosta maksimissaan kuuden kuukauden vankeustuomio ja 30 000 euron sakkorangaistus.