Erikoisesta livestreamista nettihitti – lentokoneiden laskeutumisia lumimyrskyssä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joskus yllättävistäkin asioista voi tulla valtavia viraalihittejä somekansan keskuudessa. Tämä nähtiin perjantaina Iso-Britanniassa satojentuhansien ihmisten keräännyttyä seuraamaan lentokoneiden laskeutumista myrskyn keskellä.

Ilmailuharrastaja Jerry Dyer järjesti Big Jet TV -kanavallaan Youtubessa livestream-tapahtuman, jossa seurattiin koneiden yrityksiä laskeutua Lontoon Hearthrow’n kentälle. Laskeutumiset olivat melkoisia jännitysnäytelmiä, sillä tuuli puhalsi talvimyskyn aikana jopa 31 metriä sekunnissa. Dyer toimi itse suoran lähetyksen juontajana.

Big Jet TV:n livestream-lähetystä seurasi The Guardian -lehden mukaan parhaimmillaan kerralla 200 000 katsojaa. Yksi suosion syistä oli Dyerin innokas tapa juontaa lähetystä ja kommentoida laskeutumisyrityksiä. Lähes kahdeksan tunnin ajan jatkunut lähetys julkaistiin myös kokonaisuudessaan jälkikäteen Youtubessa.