Tuli tuhosi Saariselän ainoan kaupan – lomailijoille perustettiin kimppakyyti kauppaan

Matkailu · Terhi Piiroinen

Inarin Saariselän matkailukeskuksessa sijaitseva kauppakeskus Kuukkeli on tuhoutunut tulipalossa. Samalla tuhansien hiihtolomalaisten palvelut ovat hävinneet liekkimeren nielemänä. Nyt alueelle on perustettu kimppakyytipalvelu turvaamaan lomalaisten asioinnin 30 kilometrin päässä, Ivalossa.

Palaneessa kauppakeskuksessa sijaitsivat matkailukylän ainoa ruokakauppa, apteekki, suksivuokraamo ja Alko. Kuukkelin palosta johtuen matkailijoiden palvelujen turvaamiseksi Inari-Saariselkä Matkailu Oy aloittaa yhteistyössä taksiyritys Briitta Pajarin kanssa tilataksikyydit Saariselältä Ivaloon. Lähtö on päivittäin ainakin perjantaihin saakka kello 09:00 Holiday Club Saariselän edestä.

Kuljetuspalveluita lisätään tarpeen mukaan. Ivalossa on muun muassa K-Supermarket, S-market, apteekki, pakettiautomaatti ja Alko. Asiointipysähdys kestää 30-45 minuuttia Ivalossa. Hinta menopaluukuljetukselle on 20 euroa per henkilö.

Varaukset on tehtävä edellisenä päivänä kello 18:00 mennessä numerosta 0400 696 914. Lisätietoja antaa Hanna Kouri numerosta 040 708 999 tai hanna.kouri@inarisaariselka.fi.

K-Supermarket Ivalo toimittaa elintarvikkeita Saariselän alueelle myös kotiinkuljetuksella. Lisäksi alueella on paljon ravintola- ja välinevuokraamotoimintaa ja Nesteen huoltoaseman minimarket, joista matkailijat saavat välttämättömät tarvikkeet. Neste on laajentamassa myös tuotevalikoimaansa tilanteen johdosta pikaisesti.