Lumikaaosta iski: Junaliikenteessä pitkiä viivästyksiä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hiihtolomalaisia ja muita matkustajia on varoitettu mahdollisesti pitkiksikin venyvistä viivästyksistä junaliikenteessä. Viivästysten taustalla on etenkin Etelä-Suomea koetellut talvimyräkkä, joka toi mukanaan erittäin runsaita lumisateita.

Lähi- ja kaukojunaliikenteessä varoitetaan olevan isoja viivästyksiä etenkin Etelä-Suomessa. Kaukoliikenteessä on ilmennyt myöhästymisiä myös muualla Suomessa. Lisäksi esimerkiksi Intercity 950 Turusta Helsinkiin ja Pieksämäki-Joensuu -rataosalla liikkuvat junat jouduttiin korvaamaan linja-autokuljetuksilla.

VR on suositellut tiistaina matkustavia varaamaan entistä enemmän aikaa matkalle ja varautumaan myöhästymisiin. Junakalustokin voi vaihtua, jotta kalustoa ehditään puhdistamaan lumesta ja jäästä. Oman junan tilanteen voi tarkastaa VR:n sivujen Junaliikenne nyt –osiosta.