Anteeksi mitä? Kanye Westin uutta levyä ei julkaista suoratoistona

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanye West on työstänyt viime kuukausina uutta Donda 2 -albumiaan. Levyä on turha odottaa ainakaan toistaiseksi suoratoistopalveluihin tai levykauppojen hyllyille, vaan fanien täytyy hankkia sitä kuunnellakseen erillinen musiikkisoitin.

Donda 2 tulee olemaan kuunneltavissa vain Stem Player -soittimella. 200 dollarin hintainen Stem Player lanseerattiin viime vuonna yhteistyössä Kano Computing -yhtiön kanssa. Laitteen erikoisuutena on se, että käyttäjät voivat muokata kappaleiden osioita kuuntelun aikana.

Kanye West puolusti erikoista julkaisutaktiikkaa suoratoistopalvelujen artisteille maksamien korvausten pienuudella. Kanyen mukaan artistit saavat nykyään vain noin 12 prosenttia musiikkiteollisuuden kaikista tuotoista.

Donda 2 -albumin oli määrä ilmestyä tiistaina 22. helmikuuta. Toistaiseksi näin ei ole kuitenkaan tapahtunut. Levyllä vierailevat ennakkotietojen mukaan muun muassa Travis Scott, Playboi Carti, Soulja Boy ja Alicia Keys.