Coca-Colalta hämmentävä uutuusjuoma – maistuu avaruudelta?

Ruoka · Tim Isokivi

Virvoitusjuomamerkit tuovat aika ajoin markkinoille rajoitetun ajan myynnissä olevia erikoismakuja. Nyt hämmennystä on herättänyt uusi Coca-Colan uutuusjuoma, jonka makua on kuvailtu avaruusmaiseksi.

Yhdysvalloissa rajoitetun ajan myynnissä oleva tuote on nimeltään Coca-Cola Starlight, eli Coca-Cola Tähtivalo. Etiketin perusteella juoman pitäisi maistua avaruudelta. Yhtiö kertoo tiedotteessa juoman viilentävän vaikutuksen muistuttavan tähtitaivaan katselua iltanuotiolla tai kylmää matkaa avaruuden halki.

CNN-uutissivuston mukaan vertaukset avaruusmatkailuun tai leirinuotiolla istumiseen ovat kaukaa haettuja. Sen sijaan juoman kuvaillaan olevan makeampi versio perinteisestä Coca-Colasta. Juoma on myös väritykseltään normaalia Coca-Colaa punaisempaa.

Coca-Cola on tehnyt aikoinaan yhteistyötä Yhdysvaltojen avaruushallinto NASAn kanssa. 1980-luvulla avaruuteen lähetettiin Coca-Colaa, jota astronautit joivat erikoisvalmisteisesta tölkistä.