Elon Musk varmisti Ukrainan nettiyhteydet satelliittien kautta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Venäjän hyökkäys Ukrainaan voi johtaa siihen, että maan pääkaupunki Kiova saarretaan, jolloin Venäjä pyrkii katkaisemaan kaupungin yhteydet niin sähkö, veden ja kaasun kuin myös internetin osalta. Nyt maailman rikkain mies, Elon Musk, on rientänyt apuun varmistamalla Ukrainan tietoliikenneyhteyksiä.

Elon Musk kertoi eilen Twitterissä, että hänen Space X -yhtiönsä on liittänyt Ukrainan mukaan yhtiön kehitteillä olevaan Starlink-palveluun ja että palvelun päätelaitteita on matkalla Ukrainaan.

Starlinkin avulla ukrainalaiset kykenevät olemaan yhteydessä kaupungin ulkopuolelle, jos tietoliikenne- ja puhelinyhteydet katkaistaan. Starlink tulee valmistuessaan tarjoamaan verkkoyhteydet satelliittien avulla koko maailmassa.