Koirankoppiin iski meteoriitti – huutokaupattiin nyt 40 000 eurolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Costa Ricassa tapahtui 23. huhtikuuta 2019 jotain odottamatonta. Aguas Zarcasissa sijaitsevan kodin pihassa olleeseen koirankoppiin iskeytyi aamuyhdeksän maissa meteoriitti. Roky-niminen saksanpaimenkoira välttyi täpärästi meteoriitin iskulta.

Nyt Rokyn entinen koirankoppi on huutokaupattu. Koirankoppi myytiin Christie’s-huutokaupassa 44 000 dollarin, eli lähes 40 000 euron hintaan. Vaikka summa on korkea, jäi se kauas 300 000 dollarin hinta-arvioista.

Koirankoppiin iskeytynyt meteoriitti huutokaupattiin erikseen 21 000 dollarin, eli hieman alle 19 000 euron hintaan. Christie’sin tiede- ja historiaosaston edustaja James Hyslop kertoo CNN-uutissivustolle meteoriitin osuman saaneiden esineiden olevan erittäin harvinaisia. Siksi koirankopin arvo on korkeampi kuin varsinaisen meteoriitin.

Suurin osa meteoriiteista putoaa mereen tai syrjäisille seuduille. Vuonna 2007 meteoriitin iskun kohteeksi päätynyt postilaatikko huutokaupattiin 74 000 euron hintaan. Sama vuonna huutokaupattiin noin 206 000 euron hintaan Chevy Malibu -auto, johon meteoriitti oli iskeytynyt.