Finnair lentää edelleen Tokioon – erikoinen reittivalinta tekee paluun

Matkailu · Terhi Piiroinen

Finnair aikoo lentää jatkossakin Japanin Tokioon, mutta lentoreitti pannaan uusiksi Ukrainan kriisin vuoksi. Lennot aloitetaan 9. maaliskuuta uudella reitillä neljä kertaa viikossa. Reitti kiertää Venäjän ilmatilan ja matka kestää jatkossa 13 tuntia.

Reitti kulkee Helsingistä Tokioon tuulista riippuen joko eteläistä tai pohjoista reittiä Venäjän ilmatilan kiertäen. Lennot yhdistyvät sujuvasti Finnairin Euroopan verkostoon Helsingistä. Japani on yksi Finnairin tärkeimmistä markkinoista ja välillä kulkee runsaasti lentorahtia.

Finnair perui aiemmin Japanin, Kiinan ja Etelä-Korean lentonsa 6. maaliskuuta asti. Finnair lentää edelleen Bangkokiin, Delhiin, Phuketiin ja Singaporeen Venäjän ilmatilan kiertäen, mikä myös pidentää lentoaikaa jonkin verran. Finnair viestii lentojen muutoksista suoraan asiakkaille tekstiviestein ja sähköpostitse.