Voit edelleen tankata ja syödä Teboililla – raha päätyy suomalaiselle yrittäjälle

Matkailu · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä ja yrityksistä on ryhtynyt boikotoimaan Venäjään kytköksissä olevia yhteisöjä, yrityksiä ja tuotteita Ukrainan kriisiin liittyen. Yksi kohteista on ollut. Teboil-huoltoasemat. Teboil-kauppiaat ry ja Oy Teboil Ab ovat sopineet nyt yhteisesti, ettei Teboil-kauppiailta veloiteta myyntisidonnaisia vuokramaksuja, kauppapaikkamaksuja eikä markkinointimaksuja.

Teboil-kauppiaat ry on neuvotellut Pekka Haapalaisen johdolla Teboilin kanssa siitä, että yhtiö keskeyttää välittömästi kauppiailta perittävien maksujen perimisen määräaikaisesti maalis-toukokuun ajaksi. Keskusteluja jatketaan yhtiön kanssa siitä, minkälaisella mallilla Teboil-kauppiaat jatkossa toimisivat Teboil-brändin alla itsenäisinä kauppiaina. Tällöin asiakkaat voivat jatkossakin vierailla Teboil-asemilla, tietäen kauppiaiden myynnin jäävän paikallisten yrittäjien kassoihin.

Teboil-huoltamoita Suomessa pyörittävät yksityiset yrittäjät, jotka toivovat suotuisaa ilmapiiriä ylläpitääkseen sujuvaa liiketoimintaa. Teboil-kauppiaat työllistävät yli 1.000 ihmistä. Haapalainen on toiminut huoltamoyrittäjänä yli 20 vuotta.

– Kauppiaan työpäivä alkaa aamuvarhaisella. Päivän aikana tapaa paljon ihmisiä ja kokee monenlaisia iloisia hetkiä. Vahvuutemme on ammattitaitoinen, kokenut ja sitoutunut työporukka, joka tuntee hyvin kanta-asiakkaansa. Olen kiitollinen Teboilin kanssa sovitusta mallista, joka tukee kauppiaskenttämme toimintaa.