Instagram otti salatut yksityisviestit käyttöön Ukrainassa ja Venäjällä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aikaisemmin Facebookina tunnettu Meta-yhtiö on ilmoittanut mahdollistavansa Instagram-käyttäjille turvallisemman viestettelyn sekä Ukrainassa että Venäjällä. Maissa lanseerataan Instagramin ominiaisuus, joka mahdollistaa salattujen viestien lähettämisen ja vastaanottamisen.

Ukrainalaiset ja venäläiset Instagram-käyttäjät saavat Techcrunch-sivuston mukaan tiedon uudesta ominaisuudesta viestikansioon ilmestyvällä ilmoituksella. Salattuja yksityisviestejä on voinut jo lähettää WhatsAppissa, ja ominiasuus on tulossa lähiaikoina myös Facebookin Messengerin yksityiskeskusteluihin.

Meta avasi päätöstään mahdollistaa salatut viestit sekä Ukrainassa että Venäjällä. Yhtiön mukaan mahdollisuus salattujen viestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen voi vähentää myös venäläisiin sotaa vastustaviin aktivisteihin kohdistuvia riskejä.