Joulupukki lahjoitti tuhat euroa Ukrainan lapsille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulupukki jakaa lahjoja perinteisesti jouluna, mutta lahjojen jakaminen onnistuu hyvistä syistä myös muina ajankohtina. Suomen tunnetuin joulupukki Timo Pakkanen on lahjoittanut Ukrainan lapsille tuhat euroa.

– Jouluaattoon on tänään vielä 295 yötä. Se tuntuu varmasti ikuisuudelta ukrainalaisten lasten mielissä, joten kaikki apu heille juuri nyt on todellakin tarpeen, Joulupukki Pakkanen kertoo tiedotteessa.

Lahjoituksen myötä Joulupukki Pakkanen lähettää myös vetoomuksen virkaveljilleen ja joulumielisille. Joulupukin mukaan hänen rajantakainen virkaveljensä Pakkasukkokin saa vastata vetoomukseen.

Suomen viralliseksi joulupukiksi nimetty Timo Pakkanen on kiertänyt Suomea ja ulkomaita joulumielen nimissä yli 60 vuoden ajan. Joulupukin lahjoitus toimitetaan Ukrainaan Pelastakaan Lapset ry:n hätäaputilin kautta. Lahjoitustilit ja -puhelinnumerot omia lahjoituksia varten löytyvät yhdistyksen sivuilta.