Kauniit ja rohkeat -tähti Ron Moss täytti 70 vuotta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen näyttelijä Ron Moss tunnetaan Suomessa ylivoimaisesti parhaiten Kauniit ja rohkeat -saippuasarjasta. Kalifornialainen tähti näytteli suosikkisarjassa Ridge Forresteria vuosina 1987-2012, eli huikeiden 25 vuoden ajan.

Ron Moss nousi yhdeksi Kauniit ja rohkeat -sarjan tunnetuimmista tähdistä, ja hän nautti erityisesti 1990-luvulla suuresta suosiosta suomalaisten tv-katsojien parissa. Tähti saatiin jopa vierailemaan Suomessa vuonna 1993 manageri Heikki ”Hessu” Reijosen toimesta. Hänet nähtiin muun muassa villitsemässä silloisen vaimonsa Sharin kanssa faneja Linnanmäellä.

Vuonde 1993 vierailu ei jäänyt Ron Mossin viimeiseksi Suomessa. Tähti nähtiin maassamme vielä useita kertoja 90- ja 2000-luvun aikana. Vuonna 2013 hän oli Lauri Karhuvaaran haastateltavana Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Ron Moss tunnetaan myös muun muassa Hard Ticket to Hawaii, eli Kovaa peliä Havaijilla -kulttiklassikosta, jonka kuuluisassa kohtauksessa hänen roolihahmonsa ampuu kuristajakäärmettä raketinheittimellä. Muusikkonakin kunnostautunut tähti nähdään seuraavaksi yhdysvaltalais-italailaisessa komediaelokuvassa Suprise Trip.