Oulun poliisi varoittaa: Varkaat pukeutuivat huoltomiehiksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oulun poliisi kertoo, että huoltomiehiksi esittäytyneet henkilöt varastivat ikäihmisten kodeista rahaa Kärsämäellä, Nivalassa ja Sievissä torstaiyönä 3. maaliskuuta. Miehet olivat päässeet sisään asuntoihin, kun he olivat väittäneet uhreille tulleensa korjaamaan putkia.

– Osa huoltomiehistä oli kääntänyt uhrin huomion muualle, ja muut olivat sillä välin penkoneet hänen tavaroitaan. Miehet saivat saaliiksi lähinnä rahaa. He puhuivat sujuvaa suomea, ja yllään heillä oli työvaatteet, poliisista kerrotaan.

Poliisi muistuttaa, ettei asunnon ulkopuolella kannata säilyttää rollaattoreita tai muita välineitä, joista voi päätellä asunnossa asuvan iäkäs ihminen. On myös syytä suhtautua yöllisiin vierailijoihin varauksella ja miettiä, kannattaako ovea edes avata. Havainnot tapahtumista voi ilmoittaa Oulun poliisin vihjenumeroon 0295 416 194 tai sähköpostiosoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.