Tämä jää usein pesemättä kylpyhuoneessa – 60 kertaa enemmän bakteereja kuin vessanpöntössä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Viime vuonna julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että suihkuverhoissa oli paljon enemmän bakteereja kuin missään muussa kylpyhuoneen pinnassa. Suihkuverhon bakteerimäärä ylitti jopa wc-istuimen, suihkulattiat ja hanojen kahvat. Koska viimeksi pesit suihkuverhosi?

Tutkimusten perusteella suihkuverho sisältää noin 60 kertaa enemmän bakteereja kuin wc-istuin. Vielä ällöttävämmöltä kuulostaa, että 93 prosenttia näistä bakteereista voivat olla mahdollisesti haitallisia ihmisille. Osan verhoista voi pestä pesukoneessa, mutta muut tulisi suihkutella kerran kuukaudessa yleispuhdistusaineella tai ruokasoodan ja veden seoksella. Verhon voi pyyhkiä mikrokuituliinalla ja huuhdella sen jälkeen.

Kun verho on puhdistettu ja annettu ilmakuivua, voi sen vielä desinfioida esimerkiksi asiaan tarkoitetulla sumutteella. Puhdistus tulisi tehdä vähintään kolmen kuukauden välein. Jos kylpyhuoneessa on huono ilmanvaihto, tulisi suihuverho vaihtaa kokonaan uuteen puolen vuoden välein, Outlines-yrityksen perustaja Megan Murphy kertoo Purewow-lehdelle.