Poliisin keksintö Espoossa: Klassinen musiikki karkottaa teinit rannalta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisi on järjestänyt koulujen päättäjäisviikonlopulle klassisen musiikin konsertin suositulle Espoon Mellstenin hiekkarannalle jo useamman vuoden ajan. Idea on saatu Tampereelta, jossa samanlaista kikkaa on hyödynnetty aiemmin Koskikeskuksen rannalla.

Nuoret eivät ole innostuneita klassisesta musiikista vapaa-ajallaan. Poliisi julkaisi neljä vuotta sitten ensimmäisen kerran videomateriaalia hiekkarannalta, joka on koulujen päättäjäisviikonlopusta huolimatta lähes autio. Samanlainen hanke toteutuu kaiketi myös tänä vuonna.

– Espoon poliisi ja Espoon nuorisotoimi järjesti Mellstenin hiekkarannalla ja Pattistenpuistossa klassisenmusiikin konsertin. Jostain syystä nuoriso ei tätä arvosta, ja ranta on pysynyt toistaiseksi tyhjänä, poliisi tiedotti tällöin.