Hämeen poliisi: Kaksi ajokortitonta rattijuoppoa jäi kiinni kaksi kertaa saman päivän aikana

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ei ole tavatonta, että rattijuoppo kärähtää ratin takaa kaksi kertaa lyhyen ajan sisään. Ei ole myöskään tavatonta, että rattijuopolla ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Sen sijaan sitä voidaan jo pitää erikoisena, että samalta alueelta tavataan kaksi ajokortitonta rattijuoppoa kaksi kertaa saman päivän aikana.

Hämeen poliisin partio tapasi 1980-luvulla syntyneen miehen kuljettamassa autoa päihtyneenä ja ajo-oikeudettomana Orimattilassa keskiviikko-iltana kaksi kertaa tunnin sisään. Molempien ajojen jälkeen kuljettaja käytettiin verikokeissa. Miestä epäillään kahdesta rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Kuljettaja otettiin toisen ajon jälkeen kiinni Lahden pääpoliisiasemalle.

Myös toinen mieskuljettaja jäi kiinni keskiviikkona kahdesti poliisille päihtyneenä auton ratista ensin Lahdessa ja myöhemmin Heinolassa. Vuonna 1990-luvulla syntyneellä kuljettajalla ei ollut myöskään voimassaolevaa ajo-oikeutta. Ensimmäisen ajon jälkeen mies puhallutettiin tarkkuusalkometrikokeessa ja toisen jälkeen hänet käytettiin verikokeissa veren alkoholipitoisuuden mittaamiseksi. Tämäkin kuljettaja otettiin kiinni Lahden pääpoliisiasemalle ajon jatkumisen estämiseksi.