Anssi Kela toteutti lapsuuden haaveen omalla Ritari Ässä -autolla – julkaisi projektista tehdyn dokumentin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muusikko Anssi Kela toteutti viime vuonna lapsuutensa haaveen ikiomasta Ritari Ässä -sarjan K.I.T.T. -autosta. Hän hankki vuosimallin 1982 Pontiac Trans Am -auton ja tuunasi sen muistuttamaan hämmästyttävän paljon ihmeautoa, jolla David Hasselhoffin esittämä Michael Knight huristeli 80-luvun suosikkisarjassa.

Kela taltioi projektistaan runsaasti videomateriaalia. Nyt materiaalista on koostettu 42 minuuttia pitkä Ritari ja Rässi -dokumenttielokuva, jonka Kela julkaisi omalla Youtube-tilillään. Dokumentissa seurataan K.I.T.T.-replikan valmistusvaiheita ja näyttävää lopputulosta.

– Joskus kaikkein älyttömimmät hankkeet ovat myös kaikkein siisteimpiä. Kuvasin puhelimellani KITT-replikan rakentamista puolentoista vuoden ajan. Kun auto on nyt ollut talviunilla, niin veistelin materiaalista 42 minuutin dokumentin, Kela kirjoitti Facebookissa.