Passien ja henkilökorttien hakeminen on ruuhkautunut – tehtävään kiinnitetään nyt enemmän väkeä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Passien ja henkilökorttien hakeminen on ruuhkautunut viime päivinä monin paikoin Suomessa. Ruuhkan purkamiseksi henkilöstöä siirretään muista tehtävistä tilapäisesti palvelemaan käyntiasiointiasiakkaita.

Passien ja henkilökorttien hakemuskäsittely, myöntäminen, asiakirjojen tuotanto ja toimitus toimivat normaalisti. Poliisin sähköisessä asiointi- ja ajanvarauspalvelussa esiintyy ruuhkaisuudesta johtuvaa hitautta ja poliisiasemilla jonottamalla asioiminen voi kestää useita tunteja. Nyt Poliisi hallitus tiedottaa, että se priorisoi lupa-asioista matkustusasiakirjojen käsittelyä, jotta hakijan tunnistamista varten tarvittavat käynnit poliisiasemilla sujuisivat mahdollisimman sujuvasti ja ilman merkittävää viivästystä.

– Henkilöstöä siirretään muista tehtävistä tilapäisesti palvelemaan käyntiasiointiasiakkaita. Eri poliisiasemien palvelukäytänteistä ja aukioloajoista löytyy tietoa poliisin verkkosivuilta, lupahallintopäällikkö Hanna Piipponen Poliisihallituksesta sanoo.

Poliisi suosittelee passin ja henkilökortin hakemista sähköisesti verkko-osoitteessa https://asiointi.poliisi.fi. Sähköinen hakemus nopeuttaa käsittelyä, vaikka käynti poliisiasemalla tarvittaisiinkin. Jos poliisin ajanvarauspalvelun kautta ei löydy heti vapaata aikaa, kannattaa käydä katsomassa seuraavana päivänä uudelleen. Poliisiasemat lisäävät ajanvarausaikoja henkilöstötilanteen tarkentuessa myös muutaman päivän päähän. Lisäksi peruutetut ajat vapautuvat uudelleen varattavaksi.