Pelastuslaitos sai yllättävän tehtävän Mikkelissä – liukastunut hevonen piti auttaa ylös

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelastuslaitoksen työntekijät saavat toisinaan hoidettavakseen myös epätavallisempia tehtäviä. Perjantaina 11. maaliskuuta apua tarvitsi talvikeleillä yllättävään pulaan joutunut hevonen.

Pelastuslaitos sai puoli seitsemän aikaan hälytyksen Mikkelin Anttolan suunnalta. Hevonen oli kaatunut liukkaalla pihalla, eikä ollut päässyt ylös omin voimin. Pelastuslaitoksen työntekijät totesivat paikan päällä ylös nousemisen olleen eläimelle haastavaa, sillä se oli kiilautunut kaatuessaan tukevasti seinän viereen.

Hevonen siirrettiin ensin kauemmas seinästä liinojen ja vinssien avulla. Tämän jälkeen eläin avustettiin takaisin jaloilleen pelastuslaitoksen työntekijöiden lihasvoiman avulla. Länsi-Savo -lehden mukaan päivystävä palomestari kommentoi eläimen vaikuttaneen hyvinvoivalta, mutta paikalle kutsuttiin varmuuden vuoksi eläinlääkäri varmistamaan hevosen kunto.