Kuollutmeri on terveysmatkailijan unelmakohde – hyvinvointia mudasta ja suolasta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Matkustaminen yksin poistaa usein stressitasoja ja edistää siten hyvinvointia sekä terveyttä. Jos reissuun sisältää erilaisia hoitoja, on vaikutus kehoon ja mieleen vieläkin suotuisampi. Osa saa hyvinvointia mineraalivedestä, toinen auringosta ja kolmas happirikkaasta ilmastosta.

Israelissa sijaitseva Kuollutmeri on ollut aikoinaan jo itse Kleopatran suosiossa. Hän matkusti alueelle egyptiläisen seurueensa kanssa nauttimaan parantavista rituaaleista ja hoidoista. Henkeäsalpaava sisämaajärvi on tunnettu terveyttä antavista ominaisuuksistaan, Travel and Leisure kehuu.

Alueelta on löydetty apua etenkin ihosairauksien lievittämiseen. Lisäksi meren mustassa mudassa on astman, niveltulehduksen, osteoporoosin ja muiden ongelmien hoitoon soveltuvia ainesosia. Lisäksi Kuolleenmeren yläpuolella olevan haihtumiskerroksen, otsonikerroksen ja ylimääräisen ilmakehän kerroksen kerrotaan suodattavan haitallisia UV-säteitä. Tämä tarkoittaa, että auringonottajat voivat nauttia D-vitamiinin suotuisista vaikutuksista ilman auringonpolttamia ja niistä seuraavien ihovaurioiden riskiä.