Poliisi kadonneen koiranpennun tutkinnasta: ”Vihjeillä oli ratkaiseva merkitys”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin poliisi tiedotti taannoin tapauksesta, joissa miehen ja naisen epäiltiin hankkineen koiranpennun petoksena avulla. Poliisi pyysi tuolloin yleisövihjeitä chongqinginkoiran, eli kiinalaisen bulldoggin pennusta tapaukseen liittyen.

Nyt poliisi on paljastanut tapauksen tutkinnan edistyneen. Poliisi on tavoittanut ja kuulustellut epäiltyjä. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä kaksi väärennöstä ja petos, ja kokonaisuus tulee etenemään syyteharkintaan.

– Poliisi sai ensimmäisen tiedotteen jälkeen kansalaisilta vihjeitä tapauksesta. Vihjeillä oli ratkaiseva merkitys epäillyn rikoksen selvittämisessä. Poliisi kiittää kansalaisia avusta, tiedotteessa kerrottiin.

Tapauksessa epäillyt esittivät ostavansa kaksi kiinalaisen bulldoggin pentua asianomistajalta. He näyttivät kuvan pankkisiirrosta ja saivat mukaansa toisen pennuista. Pankkisiirrosta otettu kuva osoittautui myöhemmin väärennökseksi, eikä koiranpentua oltu todellisuudessa maksettu.