Mikko Koivun pelipaita kattoon Minnesotassa – suomalaiskiekkoilija toimi NHL-joukkueen kapteenina

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa on juhlistettu jälleen suomalaisen NHL-tähden saavutuksia. Minnesota Wild -joukkueen kapteenina ja keskushyökkääjänä toimineen Mikko Koivun pelinumero jäädytettiin juhlallisessa seremoniassa.

Mikko Koivun pelipaita nostettiin St. Paulissa sijaitsevan Minnesota Wildin kotiareenan kattoon sunnuntaina. Koivu sai kunnian olla ensimmäinen Minnesotan pelaaja, jonka pelinumero jäädytettiin. Kunnianosoitus sai tähden liikuttumaan kyyneliin.

39-vuotias Mikko Koivu pelasi Minnesota Wildin kapteenin yhdentoista kauden ajan ja yli tuhannen NHL:n runkosarjaottelun edestä. Hänellä on joukkueen historiassa eniten pisteitä, pelattuja otteluita ja maaliin johtaneita syöttöjä. Tähden ammattiura jääkiekossa alkoi Turun Palloseurassa vuonna 2000.

Pelinumeron jäädyttäminen tarkoittaa, ettei kukaan tule enää käyttämään joukkueessa samaa numeroa. Koivu on tällä NHL-kaudella jo toinen kyseisen kunnian saanut suomalaispelaaja. Kaiken kaikkiaan NHL-liigassa on jäädytetty kuuden suomalaiskiekkoilijan pelinumerot.