Keväinen viikonloppu aiheutti kovia ylinopeuksia – tiet yhä huonossa kunnossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella tapahtui viikonloppuna useita erittäin vaarallisia tilanteita liikenteessä. Osa kovista ylinopeuksista ja päihteistä johtuneista tilanteista päätyi onnettomuuteen. Vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin

Länsi-Uudenmaan poliisi kirjasi viikonlopun aikana yhteensä yhdeksän törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista ja kuusi vakavaa piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan. KLiikennevalvonnan komisario Hannu Kontola pitää viikonlopun tapahtumia erittäin huolestuttavana.

− Viikonlopun kelit olivat keväiset, ja tämä näkyi heti liikenteessä negatiivisella tavalla. Tämä on valitettavan tyypillinen ilmiö keväisin.

Kontola haluaa painottaa muutamaa asiaa kevään edetessä ylinopeuksiin liittyen. Kuten poliisi juuri viime viikolla tiedotteessa muistutti, tiet ovat paikoittain huonossa kunnossa, ja lisäksi etenkin öisin tien pinnat muuttuvat jäisiksi. Nämä asiat yhdistettynä suuriin ylinopeuksiin ovat todella huono yhdistelmä.

− Seikka, jota monet eivät hurjastellessa ajattele, on se, mitä seurauksia teolla voi olla. Muut tiellä liikkujat joutuvat täysin tarpeettomaan vaaraan, eikä kuski kyytiläistensä kanssa ole itsekään turvassa. Sitäkin ehkä voisi kaasuttaessa miettiä, että tässä vaiheessa vuotta törkeään ylinopeuteen syyllistyneet tulevat saamaan ajokorttinsa takaisin aikaisintaan loppukesästä.